PDO extra virgin olive oil
Garda DOP Bresciano
The flagship of the Brescia side of the lake.
The Garda Bresciano DOP extra virgin olive oil is produced on the western shore of Lake Garda. Excellent on fish dishes, fresh cheeses, salads, grilled meats and in the preparation of desserts, such as the traditional extra virgin olive oil focaccia.
PAIR IT WITH
Caprese salad
PAIR IT WITH
Savoury tarts
PAIR IT WITH
Risottos
PREMI E RICONOSCIMENTI
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
DOP blue label
Pairs well with:
Vegetables, fish, white meat, fresh cheeses.
SUGGESTED USE:
Raw (it can also be used during cooking).
TERRITORY
Garda bresciano
Garda DOP Garda Bresciano extra virgin olive oil is produced in the south-western area of the Brescia side of the lake.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.