Organic extra virgin olive oil
MUSEUM BIO
Bio labelOnly Italian olives from organic farming
An extra virgin olive oil obtained from organic olives. Ideal for fish starters, boiled beans, lentil salad, baked potatoes, vegetable soups, risotto with mushrooms, fish soups, fresh cheeses such as stretched-curd goat’s cheese.
PAIR IT WITH
Bruschetta and canapes
PAIR IT WITH
Salads
PAIR IT WITH
First courses
PREMI E RICONOSCIMENTI
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
100% organic
Pairs well with:
Vegetables, appetizers, bruschetta, first courses, pulses, soups, fresh cheeses.
SUGGESTED USE:
Raw.
TERRITORIO
Grada bresciano
L’olio extravergine di oliva Garda DOP Garda Bresciano è prodotto nell’area sud-occidentale della sponda bresciana del Lago.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.