Yellow label

Extra virgin olive oil

ITALIAN

Yellow Label

Only from olives grown, harvested and processed in Italy.

Extra virgin olive oil ITALIAN - Yellow Label
Purchase:

INTENSITY
Territorio Grada orientale Scopri di più
Grada orientale
 
PAIRINGS

Yellow label extra virgin olive oil is an oil that is mainly used raw, particularly suitable for all dishes with a stronger flavour. Excellent on first courses, grilled vegetables and meat, pulses, salads, crudites and dips and carpaccio.

PAIR IT WITH

Salads

slide image

PREMI E RICONOSCIMENTI

2015

Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft

Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
Italian yellow label

Pairs well with:

Crudites and dips, carpaccio, bruschetta, vegetables, pulses, first courses, red meat.

SUGGESTED USE:

Raw (it can also be used during cooking).

TERRITORIO

Grada orientale

L’olio extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.

PERCHè EXTRAVERGINE

L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.