Extra virgin olive oil
ITALIAN
Yellow LabelOnly from olives grown, harvested and processed in Italy.
Yellow label extra virgin olive oil is an oil that is mainly used raw, particularly suitable for all dishes with a stronger flavour. Excellent on first courses, grilled vegetables and meat, pulses, salads, crudites and dips and carpaccio.
PAIR IT WITH
Salads
PAIR IT WITH
Dips
PAIR IT WITH
Bean Soups
PREMI E RICONOSCIMENTI
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
Italian yellow label
Pairs well with:
Crudites and dips, carpaccio, bruschetta, vegetables, pulses, first courses, red meat.
SUGGESTED USE:
Raw (it can also be used during cooking).
TERRITORIO
Grada orientale
L’olio extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.