Yellow label

Extra virgin olive oil

ITALIAN

Yellow Label

Only from olives grown, harvested and processed in Italy.

Extra virgin olive oil ITALIAN - Yellow Label
Purchase:

INTENSITY
Territorio Grada orientale Scopri di più
Grada orientale
 
PAIRINGS

Yellow label extra virgin olive oil is an oil that is mainly used raw, particularly suitable for all dishes with a stronger flavour. Excellent on first courses, grilled vegetables and meat, pulses, salads, crudites and dips and carpaccio.

PAIR IT WITH

Salads

slide image

PAIR IT WITH

Dips

slide image

PAIR IT WITH

Bean Soups

slide image

PREMI E RICONOSCIMENTI

2015

Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft

Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
Italian yellow label

Pairs well with:

Crudites and dips, carpaccio, bruschetta, vegetables, pulses, first courses, red meat.

SUGGESTED USE:

Raw (it can also be used during cooking).

TERRITORIO

Grada orientale

L’olio extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.

PERCHè EXTRAVERGINE

L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.