DOP extra virgin Olive Oil
Garda Orientale
The fruit of the olives from the Venetian coast of our Lake Garda.
Eastern Garda DOP extra virgin olive oil is produced on the Verona side of Lake Garda, obtained mainly from the “Casaliva” variety of olives, typical of the area. Ideal for using raw on salads, fish dishes, white meat and to accompany traditional dishes such as eggs and asparagus.
PAIR IT WITH
Salads
PAIR IT WITH
First courses
PAIR IT WITH
Eggs and asparagus
AWARDS AND ACKNOWLEDGMENTS
31-01-19 |
LOS ANGELES EXTRA VIRGIN OLIVE OIL COMPETITION |
DELICATE |
SILVER MEDAL AWARD |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
---|---|---|---|---|
31-05-19 |
CONCORSO ORO DEL GARDA CONSORZIO OLIO GARDA DOP |
CATEGORIA DOP FRUTTATO LEGGERO |
SECONDO CLASSIFICATO |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
04-05-18 |
15° CONCORSO OLEARIO INTERNAZIONALE |
FRUTTATO LEGGERO |
ATTESTATO GRAN QUALITA' |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
31-05-17 |
VERONA OLIVE OIL CONTEST 2017 |
FRUTTATO LEGGERO |
PRIMO CLASSIFICATO |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
06-04-16 |
VERONA OLIVE OIL CONTEST 2016 |
FRUTTATO LEGGERO |
DIPLOMA DI MERITO |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
24-06-15 |
VERONA OLIVE OIL CONTEST 2015 |
FRUTTATO LEGGERO |
ATTESTATO GRAN MENZIONE |
DOP GARDA ORIENTALE ORO |
Extra virgin is the wonder that comes from the olive
DOP Gold Label
Pairs well with:
Vegetables, first courses, fish, white meat, eggs.
SUGGESTED USE:
Both raw and during cooking.
TERRITORY
Garda orientale
Garda DOP Orientale extra virgin olive oil is produced on the Veronese shore of Lake Garda, and is mainly extracted from the "Casaliva" variety of olives, typical of the area.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.