Garda Orientale

DOP extra virgin Olive Oil

Garda Orientale

The fruit of the olives from the Venetian coast of our Lake Garda.

DOP extra virgin Olive Oil - GARDA ORIENTALE
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INTENSITY
Territory Eastern Garda Find out more
PAIRINGS

Eastern Garda DOP extra virgin olive oil is produced on the Verona side of Lake Garda, obtained mainly from the “Casaliva” variety of olives, typical of the area. Ideal for using raw on salads, fish dishes, white meat and to accompany traditional dishes such as eggs and asparagus.

PAIR IT WITH

Salads

PAIR IT WITH

First courses

PAIR IT WITH

Eggs and asparagus

AWARDS AND ACKNOWLEDGMENTS

31-01-19

LOS ANGELES EXTRA VIRGIN OLIVE OIL COMPETITION

DELICATE

SILVER MEDAL AWARD

DOP GARDA ORIENTALE ORO

31-05-19

CONCORSO ORO DEL GARDA CONSORZIO OLIO GARDA DOP

CATEGORIA DOP FRUTTATO LEGGERO

SECONDO CLASSIFICATO

DOP GARDA ORIENTALE ORO

04-05-18

15° CONCORSO OLEARIO INTERNAZIONALE

FRUTTATO LEGGERO

ATTESTATO GRAN QUALITA'

DOP GARDA ORIENTALE ORO

31-05-17

VERONA OLIVE OIL CONTEST 2017

FRUTTATO LEGGERO

PRIMO CLASSIFICATO

DOP GARDA ORIENTALE ORO

06-04-16

VERONA OLIVE OIL CONTEST 2016

FRUTTATO LEGGERO

DIPLOMA DI MERITO

DOP GARDA ORIENTALE ORO

24-06-15

VERONA OLIVE OIL CONTEST 2015

FRUTTATO LEGGERO

ATTESTATO GRAN MENZIONE

DOP GARDA ORIENTALE ORO

Extra virgin is the wonder that comes from the olive
DOP Gold Label

Pairs well with:

Vegetables, first courses, fish, white meat, eggs.

SUGGESTED USE:

Both raw and during cooking.

TERRITORY

Garda orientale

Garda DOP Orientale extra virgin olive oil is produced on the Veronese shore of Lake Garda, and is mainly extracted from the "Casaliva" variety of olives, typical of the area.

PERCHè EXTRAVERGINE

L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.