extra virgin olive oil
ITALIAN
Red LabelOnly from olives grown, harvested and processed in Italy.
The Red Label extra virgin olive oil is a versatile oil, to be enjoyed both raw and cooked. Excellent for vegetable fries, pasta dishes, pizzas, vegetables, leavened cakes and desserts. Particularly suitable for cooking on the grill, for roasts and for the preparation of all dishes where extra virgin olive oil is essential.
PAIR IT WITH
Bread and pizzas
PAIR IT WITH
First Courses
PAIR IT WITH
Roast vegetables
PREMI E RICONOSCIMENTI
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
Italian red label
Pairs well with:
Salads, caprese salad, first courses, pizza, white meat, fried food.
SUGGESTED USE:
Raw, during cooking and for frying.
TERRITORIO
Grada orientale
L’olio extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.